Cryptoinzicht

Oplichters spelen in op Binance’s Nederlandse exit

Na WhatsApp fraude en nep-artikelen van media waarin BN-ers hun enorme crypto winsten promoten is er iets nieuws gevonden door oplichters. Er is namelijk een groep actief die SMS-berichten stuurt naar Nederlandse gebruikers waarin zij zich voordoen als Binance.

Zoals eerder bekend werd gaat Binance namelijk de Nederlandse markt verlaten, de oplichters spelen hier op in door dit als waarschuwing naar Nederlandse nummers te sturen in een bericht. “Vanaf 17 juli kunnen we geen service meer verlenen aan gebruikers in deze regio. Gelieve zo snel mogelijk bij te werken” valt te lezen in het bericht die journalist Sabine de Witte heeft gedeeld op Twitter. De link die er bij staat leidt naar een nagemaakte inlogpagina van de exchange.

Oppassen met e-mails en SMS-berichten van exchanges

Oplichting is van alle tijden en helaas vinden oplichters de crypto industrie heel interessant. Zorg er daarom voor dat je nooit zomaar op links klikt die jij in een e-mail of SMS-bericht krijgt van exchanges. Het kan namelijk zo zijn dat het bericht niet écht afkomstig is van de exchange, maar verstuurd is door hackers of oplichters. Vaak zijn de links in deze berichten variaties van de bedrijfsnaam met een spelfout in de   domeinnaam. Onder andere Google Chrome geeft op dit moment een waarschuwing voor de URL in bovenstaande tweet, maar check ook altijd zelf of je wel op de juiste site inlogt.

Overstappen van Binance naar een betrouwbaar platform

Klanten van Binance die nu nog tegoeden hebben staan op de crypto exchange kunnen tot 17 juli hun tegoeden opnemen of overzetten naar een ander platform. Enkele Nederlandse exchanges hebben bekend gemaakt overstappers te verwelkomen met ondersteuning in het overzetten van de crypto assets en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Zo geeft Bitvavo tot €500,- beloning aan gestorte tegoeden en betaal je over de eerste €10.000,-  geen transactiekosten. Crypto broker BLOX verlaagde haar tarieven naar 0,25% en geeft elke nieuwe gebruiker €10,-.

Deel "Oplichters spelen in op Binance’s Nederlandse exit" op social media:
Deel Oplichters spelen in op Binance’s Nederlandse exit
Facebook
Twitter
LinkedIn