Cryptoinzicht

Binance trekt zich terug uit Nederland

Binance, de grootste crypto exchange van de wereld, heeft zich vorige week terug getrokken uit de Nederlandse markt. Dit besluit volgt nadat De Nederlandse Bank een vergunning voor de activiteiten van het platform geweigerd heeft. Huidige klanten van Binance kunnen hun tegoeden overzetten naar andere exchanges, zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Vanaf 17 juli kunnen Nederlandse gebruikers geen activiteiten meer verrichten op het platform, behalve het opnemen van je crypto’s.

Het besluit van Binance volgt nadat toezichthouder De Nederlandse Bank geweigerd heeft een vergunning te verlenen voor het uitvoeren van een crypto exchange in Nederland. Het bedrijf heeft in een verklaring laten weten te wachten op de invoering van MiCA (de nieuwe Europese wetgeving voor crypto) voordat zij weer actief zal zijn in ons land.

Gebruikers die nu nog tegoeden op Binance hebben staan kunnen deze overzetten naar andere exchanges. Het is verstandig in dat geval te kiezen door een partij die is goedgekeurd door DNB, zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Houd er rekening mee dat bij het overzetten van crypto transactiekosten in rekening gebracht worden door blokchains.

Goedkoop crypto overzetten van Binance naar Bitvavo

Wil je op een goedkope manier je crypto overzetten van Binance naar Bitvavo? Zet je tokens dan om naar een blockchain met lage transactiekosten, zoals bijvoorbeeld Ripple’s XRP. Let bij het overzetten van je crypto altijd op het selecteren van de juiste blockchain en volg de instructie op van de betreffende exchange.

Overstappen naar Bitvavo? De eerste €1000,- kan je gratis verhandelen op het platform.

Bitvavo Account Aanmaken

Deel "Binance trekt zich terug uit Nederland" op social media:
Deel Binance trekt zich terug uit Nederland
Facebook
Twitter
LinkedIn