Cryptoinzicht

Tutorial: Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo (Tot €500,- bonus!)

Heb jij op dit moment nog assets staan op Binance? Dan begint de tijd te dringen. Je hebt namelijk nog tot 17 juli om je crypto assets van het platform af te halen. Na deze datum is Binance niet meer toegankelijk voor klanten uit Nederland. Daarom leggen wij jou in dit artikel uit hoe je overstapt naar Bitvavo en daarmee tot €500,- bonus kan verdienen. We leggen je uit hoe je je crypto overzet van Binance naar Bitvavo. Bovendien ontvangen nieuwe klanten van de grootste Nederlandse exchange ook nog eens €10.000,- aan gratis handelskosten. Mooi meegenomen dus!

Je kan de stappen doorlopen door bovenstaande video af te spelen. Geen zin om een video te kijken? Lees het stappenplan dan hieronder!

Stap 1: Maak een Bitvavo account aan

Om je assets over te kunnen zetten naar Bitvavo heb je eerst een account nodig. Daarom dien je je eerst te registreren op deze Nederlandse exchange. Via de onderstaande knop kan je een account aanmaken. Je ontvangt dan de eerste €10.000,- aan handelskosten gratis en krijgt tot €500,- bonus over je gestorte crypto assets die van Binance af komen.

Maak een Bitvavo account aan

Zodra je je account hebt aangemaakt krijg je een e-mail, hierin staat een link die je kan aanklikken om je e-mailadres te verifiëren. Zodra dit is gedaan kan je inloggen op je account.

Wanneer je voor het eerst inlogt op je account, zal je een verzoek krijgen om je gegevens te verifiëren. Dit is een vereiste vanuit de Nederlandse toezichthouder DNB. Volg de stappen, waarin je onder andere jezelf legitimeert, om gebruik te maken van het platform.

Heb je al een account? Klik dan hier om in te loggen op Bitvavo.

Stap 2: Maak een overzicht van de assets die je over wilt zetten ter voorbereiding van het overzetten van je crypto van Binance naar Bitvavo

Log in op je Binance account en kijk welke crypto assets je hier nog hebt staan. Het is belangrijk om hier een overzicht van te maken; het kan namelijk zo zijn dat Bitvavo niet alle crypto assets aanbiedt die jij op dit moment bezit. Controleer welke assets op beide platformen beschikbaar zijn en converteer de crypto’s die Bitvavo niet aanbiedt naar bijvoorbeeld Ripple XRP.

Stap 3: Haal je stortingsadres op bij Bitvavo

Elke crypto asset heeft zijn eigen stortingsadres op Bitvavo. Het opnemen van de assets gaat ook vaak via een eigen blockchain. Daarom is het belangrijk om deze stap heel aandachtig door te lopen. Zorg ervoor dat je waarschuwingsberichten goed door leest: Vaak gaat dit over het selecteren van de juiste blockchain.

Zodra je in het dashboard van Bitvavo bent, of de App open hebt staan, is er een overzicht te zien van alle crypto assets. Klik op de asset die je wilt gaan storten. Wanneer je via een computer ingelogd bent op Bitvavo zie je bovenin, onder het logo en balk staan waar de optie “Storten” tussen staat. Klik hier op. Zodra de pagina geladen is zie je links een overzicht staan van je stortingen, deze zal nog leeg zijn. Rechts staat een vak met de titel “Stort [naam van asset]”. In dit blok kan je de blockchain selecteren waarop je wilt storten. Het kan zo zijn dat er maar één optie staat, vink deze alsnog aan en klik op “Wallet adres bekijken”.

Na het ophalen van je wallet adres krijg je een adres te zien met eventueel een memo. Kopieer deze of laat de pagina open staan.

Nog geen Bitvavo account? De eerste €10.000,- kan je gratis verhandelen op het platform.

Ontvang welkomstdeal

Stap 4: Login op Binance

Voordat je assets crypto overzetten van Binance naar Bitvavo is het belangrijk om ingelogd te zijn. Log daarom nu in op je Binance account. Dit kan via de website of app.

Stap 5: Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo

In deze stap ga je je crypto assets overzetten van Binance naar Bitvavo. Het is handig om van te voren op te zoeken wat de transactiekosten zijn, en eventueel je crypto assets eerst om te zetten naar een asset met lage transactiekosten. Het kan namelijk zo zijn dat een blockchain een hoge vergoeding vraagt en je daardoor minder crypto overhoudt. Een blockchain met goedkope transactiekosten en redelijk stabiele koers is Ripple XRP.

Ga met je muis over “My Account” in de bovenste balk op Binance en klik op “Fiat & Spot (Deposit & Widthdraw)”.  Zodra de pagina is geladen staat naast de titel “Fiat en Spot” een gele en een aantal grijze buttons. Klik de tweede button van links aan, daarop staat “Withdraw”. Je kan ook direct naar de crypto asset scrollen en rechts in het tabel op “Withdraw” klikken.

Zodra je op de pagina “Withdraw”, oftewel opnemen,  selecteer je de token die je op wilt nemen. Dit kan bijvoorbeeld “Bitcoin” zijn. Kopieer je stortingsadres van Bitvavo en plak deze in het veld “Address” op Binance.

In het geval van een crypto munt met meerdere blockchains moet je selecteren welke blockchain je gebruikt voor het overzetten. Kies hier nooit voor een willekeurige optie: Houd je aan de blockchain van Bitvavo die weergegeven is als optie voor je je stortingsadres ophaalde. Doe je dit niet, dan kan het zo zijn dat je je crypto verliest.

Selecteer vervolgens hoeveel crypto je wilt overmaken via “Withdraw amount”. Wil je alles opnemen? Kies dan voor “MAX” om alles te selecteren.

Controleer de network fee, oftewel transactiekosten, en de total amount, oftewel totale bedrag”. Klopt dit? Klik dan op de gele button “Withdraw”. Je transactie wordt gecontroleerd door de systemen van Binance en wanneer alles in orde is overgemaakt naar je Bitvavo wallet adres.

Heb je meerdere crypto assets? Herhaal stap 3 tot en met 5 dan. Succes met overzettten!

Stap 6: Ontvang 10% APY tot €500,- bonus

Wanneer je je crypto assets hebt gestort op Bitvavo vanaf Binance of OKX dan krijg je tot 10% APY, oftewel rente. Deze actie loopt vanaf 23 juni 14:00 CET tot en met 15 augustus. Laat je gestorte crypto in deze periode staan op het platform zonder het te verhandelen of op te nemen. De 10% APY komt neer op 0.03% per dag. Het maximale bedrag wat je met de actie als beloning kan verdienen is €500,-.

Deel "Tutorial: Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo (Tot €500,- bonus!)" op social media:
Deel Tutorial: Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo (Tot €500,- bonus!)
Facebook
Twitter
LinkedIn