Cryptoinzicht
ethereum
$ETH

Ethereum

ETH koers in euro's

€2.888,43 2.59%

ETH statistieken

Afgelopen 24 uur
Huidige prijs €2.888,43 2.59%
Hoogste prijs €2.901,93
Laagste prijs €2.813,77
Altijd
Hoogste prijs €4.228,93 -32%
Behaald op 01-12-2021
Laagste prijs €0.381455 757373%
Behaald op 20-10-2015
Marktkapitalisatie €347.347.123.303,00
Volume €9.779.043.843,00
Rank #2

Laatst bijgewerkt op 13-07-2024 om 12:43:17

Over Ethereum

Ethereum is een open-source, gedecentraliseerd blockchain-platform dat in 2015 is gelanceerd. Het is ontworpen om de ontwikkeling en implementatie van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dapps) mogelijk te maken. Ethereum heeft zijn eigen cryptocurrency genaamd Ether (ETH), die wordt gebruikt als betaling voor transacties op het netwerk en als beloning voor degenen die de blockchain verifiëren. Een van de unieke kenmerken van Ethereum is de mogelijkheid om tokens te creëren die op de blockchain kunnen worden uitgegeven en verhandeld, wat heeft geleid tot de opkomst van Initial Coin Offerings (ICO's) en Decentralized Finance (DeFi) applicaties. Ethereum is momenteel een van de meest gebruikte en populaire blockchain-platforms ter wereld, met een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die werken aan het creëren van innovatieve toepassingen en oplossingen op de blockchain.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum werkt door middel van een netwerk van computers die samenwerken om een ​​gedistribueerde database te creëren die bekend staat als de Ethereum blockchain. In tegenstelling tot traditionele databases, waar gegevens op één locatie worden opgeslagen, wordt de blockchain op meerdere computers opgeslagen, waardoor het moeilijk is om gegevens te wijzigen of te manipuleren. De blockchain van Ethereum maakt gebruik van slimme contracten, die geautomatiseerde overeenkomsten zijn die zijn geprogrammeerd om specifieke acties uit te voeren wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Deze slimme contracten zijn de basis voor de gedecentraliseerde applicaties die op het Ethereum-platform worden gebouwd.

Wat zijn gedecentraliseerde applicaties?

Gedecentraliseerde applicaties, ook wel Dapps genoemd, zijn applicaties die op de blockchain worden gebouwd en worden uitgevoerd zonder dat er een centrale autoriteit nodig is. Ze bieden gebruikers meer controle over hun gegevens en financiën en zijn minder kwetsbaar voor hackaanvallen dan traditionele applicaties. Een voorbeeld van een gedecentraliseerde applicatie die op het Ethereum-platform is gebouwd, is CryptoKitties, een online spel waarbij spelers digitale katten kunnen fokken en verhandelen met behulp van slimme contracten.

Wat zijn de voordelen van Ethereum?

Ethereum biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele systemen. Ten eerste biedt het een hoge mate van beveiliging, omdat de blockchain is ontworpen om fraude en manipulatie te voorkomen. Ten tweede biedt het een hoge mate van transparantie, omdat alle transacties op de blockchain openbaar zijn en kunnen worden gecontroleerd door iedereen die toegang heeft tot het netwerk. Ten derde biedt Ethereum snelle en goedkope transacties, waardoor het aantrekkelijk is voor bedrijven en particulieren die internationale betalingen willen doen.

Conclusie

Ethereum is een revolutionair platform dat de manier waarop we applicaties en transacties uitvoeren, heeft veranderd. Door gebruik te maken van slimme contracten en de blockchain-technologie, biedt het gebruikers een hoger niveau van beveiliging, transparantie en autonomie. Met de nieuwe Proof-of-Stake update, zal Ethereum energiezuiniger en efficiënter zijn dan ooit tevoren, waardoor het een nog aantrekkelijker platform wordt voor ontwikkelaars en gebruikers wereldwijd.

Wat is de huidige ETH koers?Huidige koers Ethereum

De huidige koers van Ethereum (ETH) bedraagt €2.888,43, wat een stijging van 2.58542% in de afgelopen 24 uur vertegenwoordigt. Op dit moment heeft Ethereum een marktkapitalisatie van €347.347.123.303,00, met een handelsvolume van €9.779.043.843,00 in de afgelopen 24 uur. Er zijn momenteel ETH in omloop.

Hoogste en laagste prijs ooit voor Ethereum

De cryptomarkt evolueert snel. De laagste prijs ooit voor Ethereum werd bereikt op maandag 19 oktober 2015 en bedroeg €0.381455. Op dit moment staat de hoogste prijs ooit voor Ethereum op €4.228,93, behaald op dinsdag 30 november 2021.

Ethereum ETH kopen met iDeal

Ben je op zoek naar een manier om Ethereum met iDeal te kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een lijst samengesteld van veilige websites waar je gemakkelijk en snel Ethereum kunt aanschaffen met iDeal. Zo hoef je niet zelf te zoeken naar een geschikte aanbieder; je kunt meteen beginnen met het aankopen van Ethereum. iDeal is een van de meest gebruikte betaalmethoden in Nederland en biedt een snelle en veilige manier om online te betalen. Door Ethereum te kopen met iDeal, kun je direct beginnen met investeren in deze populaire cryptocurrency. Uiteraard bieden de meeste crypto-exchanges ook andere betaalopties, zoals creditcards. Ethereum kopen met iDeal is mogelijk op verschillende exchanges, die dienen als platforms voor het verhandelen van cryptovaluta. Wij hebben onderzocht waar je het beste ETH kunt aanschaffen met iDeal, en de bijbehorende platforms vind je hieronder. Maak eenvoudig een account aan op de exchange door op de knop te drukken en begin met het traden van Ethereum.

ETH naar euro omrekenen

Reken eenvoudig Ethereum (ETH) om naar euro en andersom via deze handige calculator.

Koop Ethereum

Ethereum kopen

OKX

Laatste crypto nieuws

Veelgestelde vragen over Ethereum

Hoeveel kost Ethereum op dit moment?

De huidige prijs van 1 ETH op dit moment is €2.888,43.

Wat is de hoogste prijs van Ethereum ooit?

De hoogste Ethereum koers tot nu toe is €4.228,93. Deze prijs werd behaald op 01-12-2021.

Wat is de laagste prijs van Ethereum ooit?

De laagste prijs van Ethereum tot nu toe is €0.381455. Deze prijs werd behaald op 20-10-2015.

Waar kan ik ETH kopen?

ETH kan gekocht worden via crypto exchanges en brokers. Dit zijn plekken waarop allerlij cryptovaluta verhandeld worden. Enkele populaire crypto exchanges zijn:
Niet elke exchange heeft hetzelfde aanbod. Daarom is het handig om accounts bij meerdere exchanges te hebben wanneer je wilt traden met verschillende crypto munten. De beste plekken waar je Ethereum kan kopen vind je hier. Maak een account aan op één van de exchanges om te beginnen met het kopen van Ethereum.      

Hoeveel ETH zijn er?

Er zijn op dit moment 120213385.00619 ETH in omloop. Dit wordt ook wel de circulating supply genoemd. Het maximale aantal Ethereum wat er ooit in omloop kan zijn is onbekend.
Deel Ethereum
Facebook
Twitter
LinkedIn