Cryptoinzicht

Nederlandse cryptocurrency exchange Finst lanceert in België

Finst

Finst, het snelgroeiende cryptoplatform uit Nederland, zet zijn internationale expansie voort en opent vandaag zijn platform voor alle Belgische retailbeleggers. De exchange is gebouwd door het voormalige kernteam van online broker DEGIRO en geeft cryptobeleggers de kans om gebruik te maken van een unieke combinatie van transparantie, maximale veiligheid en de beste tarieven op de markt. Particulieren kunnen eenvoudig binnen 5 minuten een rekening openen via Bancontact en investeren in een breed scala aan cryptocurrencies tegen ongelooflijk lage kosten van slechts 0,15% per transactie.

Na een succesvolle lancering eerder dit jaar in Nederland breidt Finst, gevestigd in Amsterdam, zijn diensten uit naar België met dezelfde missie: beleggers helpen kosten te besparen via een uiterst veilig, betrouwbaar en transparant platform. Finst is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB) en met zijn ervaren managementteam streeft Finst naar de hoogste normen op het gebied van veiligheid, transparantie en klantenservice in de branche.

Inspelen op de behoeften van zowel actieve traders als langetermijnbeleggers

Finst onderscheidt zich door zijn innovatieve platform, dat zowel desktop- als mobiele toegang biedt en voldoet aan de behoeften van zowel actieve traders als langetermijnbeleggers. Via het platform kunnen gebruikers meer dan 40 populaire cryptocurrencies kopen en verkopen in euro met behulp van Bancontact. Daarnaast kunnen beleggers profiteren van een unieke passieve oplossing: crypto bundels. Met crypto bundels kunnen beleggers met slechts één klik combinaties van de grootste cryptocurrencies kopen en verkopen, met maandelijkse automatische herbalancering. Op het platform zijn diverse bundels beschikbaar, zoals de top 10 of top 25 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, evenals sectorspecifieke bundels, waaronder een Groene Bundel met de meest milieuvriendelijke munten.

Hoogste veiligheids- en transparantienormen in de crypto-industrie

Naast het helpen van cryptotraders om aanzienlijke kosten te besparen bij elke transactie, biedt Finst ook gemoedsrust aan beleggers. In het licht van recente onrust in de crypto-industrie heeft Finst aanzienlijke investeringen gedaan in veiligheid en transparantie, waarmee het zich onderscheidt binnen de sector. De exchange biedt tevens eersteklas klantenondersteuning via chat, e-mail en telefoon in het Frans, Nederlands en Engels.

Julien Vallet, CEO & medeoprichter: “Het cryptolandschap heeft veel verbeteringen nodig, die door de exchanges zelf moeten worden aangedreven. Enerzijds waren de kosten die retailbeleggers tot nu toe betaalden gewoonweg schandalig en vaak verborgen. Anderzijds zijn te veel beurzen niet transparant over hun activiteiten en bedrijfsstructuur. Dit moest veranderen, vandaar dat we Finst hebben opgericht. In tegenstelling tot veel platforms zijn we volledig transparant over onze kosten en verbergen we geen kosten in de spread en handelen we niet tegen onze klanten. Dit zorgt er niet alleen voor dat we de best mogelijke uitvoering bieden, maar het voorkomt ook potentiële belangenconflicten. We scheiden ook de activa van onze klanten van onze eigen activa en lenen ze niet uit aan derden of gebruiken ze op geen enkele manier. Dus zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met Finst zou gebeuren, zouden de activa van onze klanten veilig
blijven in een apart vehikel dat lost staat van het faillissement.” Om haar gebruikers maximale veiligheid te bieden, werkt Finst samen met ’s werelds toonaangevende wallet management provider Fireblocks, waar de exchange de munten van haar klanten bewaart. Al het geld wordt direct aangehouden bij de Nederlandse gereguleerde bank Bunq.

Grootste cryptocurrency platform in Europa binnen 5 jaar

Finst wordt al gebruikt door duizenden beleggers in Nederland en is in korte tijd uitgegroeid tot het snelstgroeiende cryptocurrency platform op de thuismarkt. Na een succesvolle kapitaalronde van €4 miljoen, geleid door het moederbedrijf van Deribit, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-derivatenbeurzen, versnelt Finst nu zijn groei door uitbreiding naar nieuwe markten en de introductie van nieuwe diensten. Vanaf deze zomer kunnen beleggers cryptocurrencies storten en opnemen, en het aanbod van beschikbare munten zal worden uitgebreid. Later dit jaar zal het bedrijf ook zijn on-chain staking service lanceren, terwijl het zich voorbereidt op de aanvraag van een MiCA-licentie, waarmee Finst zijn diensten in heel Europa kan aanbieden.

Deel "Nederlandse cryptocurrency exchange Finst lanceert in België" op social media:
Deel Nederlandse cryptocurrency exchange Finst lanceert in België
Facebook
Twitter
LinkedIn