Cryptoinzicht

Gemini verlaat Nederlandse markt, klanten moeten overstappen

Gemini

Gemini verlaat de Nederlandse markt. De Amerikaanse crypto exchange doet dit onder druk van toezichthouder De Nederlandse Bank, vanwege het ontbreken van de benodigde vergunningen. Op 17 november 2023 zal de exchange niet meer beschikbaar zijn voor Nederlandse klanten. Gebruikers die tegoeden hebben staan bij Gemini kunnen die overzetten naar Bitvavo.

De Nederlandse Bank houdt toezicht op de cryptomarkt in Nederland en treedt handhavend op. Eerder dit jaar moest Binance al uit de Nederlandse markt stappen vanwege het ontbreken van de vereiste vergunningen. Gemini hoopt met de Europese MiCA wetgeving in aantocht later een terugkeer te maken.

Crypto overzetten van Gemini naar Bitvavo

Gemini beveelt haar klanten aan over te stappen naar Bitvavo. De grootste Nederlandse exchange heeft namelijk wel de benodigde vergunningen van De Nederlandse Bank. In een blogartikel legt het Nederlandse bedrijf uit hoe klanten het makkelijkst kunnen overstappen. Gebruikers dienen de overstap voor 17 november te regelen, daarna verliezen ze toegang tot hun Gemini account.

Deel "Gemini verlaat Nederlandse markt, klanten moeten overstappen" op social media:
Deel Gemini verlaat Nederlandse markt, klanten moeten overstappen
Facebook
Twitter
LinkedIn