Cryptoinzicht

Binance verwijst Nederlandse klanten door naar Coinmerce

Binance

Binance verlaat op 17 juli de Nederlandse markt. Om honderdduizenden Nederlandse klanten tegemoet te komen heeft de grootste exchange ter wereld een overeenstemming met Coinmerce bereikt. Dit nieuws is door het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht. De Nederlandse broker heeft daarnaast ook laten weten dat zij vanaf vandaag een crypto exchange zijn. Klanten van Binance kunnen hun tegoeden gratis overzetten naar Coinmerce.

In juni bracht Binance het nieuws dat zij de Nederlandse markt gaan verlaten. Na meerdere Europese tegenslagen kreeg het bedrijf uit de Kaaimaneilanden het ook niet voor elkaar om een vergunning te krijgen van De Nederlandse Bank (DNB), de Nederlandse toezichthouder op de crypto markt. Een jaar geleden ontving de exchange een boete van 3,3 miljoen euro van dezelfde instantie voor het illegaal aanbieden van haar diensten in ons land.

Ter voorbereiding van deze nieuwe aanwas aan klanten heeft het Nederlandse bedrijf een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn er nu meer dan 300 crypto assets te verhandelen, is het platform geen broker meer maar een échte crypto exchange en is de klantenservice opgeschaald. Coinmerce hoopt met deze stap de grootste crypto exchange van Nederland te worden, op dit moment is dat Bitvavo.

Nick Smits van Oyen, co-founder van Coinmerce: “Wij zijn heel trots op deze samenwerking met Binance. Wij bieden hun gebruikers een gelijkwaardig platform dat voldoet aan alle Europese wet- en regelgeving. De transitie zal soepel verlopen en is, in samenspraak met Binance, voor klanten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De klant ontvangt een e-mail van Binance en vanuit daar start het simpele stappenplan.”

Om overstappen aantrekkelijk te maken heeft Coinmerce de transactiekosten verlaagd naar 0,20% per transactie. De oude tarieven lagen tussen de 0,4% en 2,5%.

Niet alle crypto assets die beschikbaar zijn op Binance zullen overgaan naar Coinmerce. Het bedrijf heeft laten weten dat dit komt door Nederlandse wet- en regelgeving. Coins die niet overgezet kunnen worden, kan je omzetten naar een andere munt om ze zo alsnog over te zetten naar de exchange. Met een aanbod van meer dan 300 cryptomunten zullen de meeste klanten probleemloos over kunnen stappen.

De nieuwe exchange functionaliteit van Coinmerce die vandaag gelanceerd werd lijkt gekoppeld te zijn aan de exchange van Binance. Een oplettende Twitter gebruiker bracht dit aan het licht. De orderboeken van de trading pair BTCUSDT zijn op zowel het Nederlandse platform als Binance het zelfde.

Deel "Binance verwijst Nederlandse klanten door naar Coinmerce" op social media:
Deel Binance verwijst Nederlandse klanten door naar Coinmerce
Facebook
Twitter
LinkedIn