bitcoin
$BTC

Bitcoin

Bitcoin prijs in euro's

€8.5492E-8 0%

BTC statistieken

Afgelopen 24 uur
Huidige prijs €8.5492E-8 0%
Hoogste prijs
Laagste prijs
Altijd
Hoogste prijs 0%
Behaald op 01-01-1970
Laagste prijs 0%
Behaald op 01-01-1970
Marktkapitalisatie €0
Volume €134.303,00
Rank #

Laatst bijgewerkt op 14-06-2021 om 17:26:06

Over Bitcoin

Bitcoin (BTC) is een cryptovaluta en mondiaal betaalmiddel. De organisatie beschrijft het zelf als een nieuw soort geld. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of beheerder. Het netwerk is peer-to-peer. De transacties gebeuren tussen gebruikers onderling, zonder tussenkomst van derden. Deze transacties worden vervolgens geverifieerd via netwerk nodes door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database, gekend als een blockchain, waar gemiddeld eens in de 10 minuten een blok aan wordt toegevoegd.

BTC minen

Er zijn meerdere manieren mogelijk om aan Bitcoin te komen. Je kan BTC minen, Bitcoin kopen of betalingen voor goederen of diensten ontvangen in Bitcoin. Het minen van Bitcoin is echter zo moeilijk geworden dat het vaak een slimmere keuze is om Bitcoin te kopen in plaats van te minen.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van de onbekende oprichter (of groep oprichters) van Bitcoin. Als allereerste lukte het Nakamoto om het double-spendingprobleem op te lossen waardoor digitaal geld zonder centrale autoriteit of bank mogelijk werd. Nakamoto was tot en met december 2010 actief betrokken bij de ontwikkeling van bitcoin. Tot nu toe is nog niet duidelijk wie écht de uitvinder is. Er werd een korte tijd gedacht dat de Duitse kunstschilder en wiskundige Vincent van Volkmer er achter zat, maar dit werd door hemzelf ontkracht. Ook zijn er geruchten dat het Bernard Madoff of Craig Wright kan zijn.

De huidige koers van Bitcoin (BTC) is €8.5492E-8. Dat is een stijging van 0% in de afgelopen 24 uur. In totaal bedraagt de marktkapitalisatie van Bitcoin op dit moment €0.Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur is €134.303,00. Op dit moment is er 0 BTC in omloop.

Hoogste en laagste prijs Bitcoin ooit

De markt van crypto gaat razend snel. De laagste prijs van Bitcoin is € behaald op 01-01-1970. De hoogste prijs van Bitcoin ooit staat op dit moment op €. Deze prijs werd behaald op 01-01-1970.

Bitcoin BTC kopen met iDeal

Bitcoin kopen met iDeal kan bij verschillende exchanges. Exchanges zijn platformen waar je cryptovaluta kan verhandelen. Wij hebben uitgezocht waar je het beste BTC kan kopen met iDeal. De platformen hiervoor vind je hieronder.Heb je nog geen account bij een exhange? Bekijk dan eens Bitvavo en betaal de eerste week over de eerste €1000,- geen handelskosten.

BTC naar euro omrekenen

Reken eenvoudig Bitcoin (BTC) om naar euro en andersom via deze handige calculator.

Bitcoin trends

🇳🇱 Google Trends
Afgelopen maand
40/100 22 may
🇺🇸 Google Trends
Afgelopen maand
45/100 22 may

Google Trends Data geeft een goed beeld van de interesse in Bitcoin. De data is voor het laatst bijgewerkt op 24-05-2021 om 22:30.

Bitcoin kopen

Exchange Link
Bitvavo 🇳🇱 Koop
Bitcoin Meester 🇳🇱 Koop
Coinmerce 🇳🇱 Koop
Binance 🇰🇾 Koop
KuCoin 🇭🇰 Koop
OKEx 🇸🇨 Koop
Deel Bitcoin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn