Cryptoinzicht

SEC opent aanval op Binance en Coinbase

De Amerikaanse beurstoezichthouder heeft de aanval geopend tegen Binance en Coinbase. Beide zaken gaan over het opereren van een handelsplatform in crypto zonder het hebben van de juiste vergunningen. In de zaak tegen Binance wordt zelfs oprichter Changpeng Zao aangeklaagd. Het zorgde de afgelopen week voor dalende koersen over de gehele markt.

Niet geregistreerd aanbieden en verkopen van BNB en BUSD

De aanklacht van de SEC richting Binance en oprichter Zao omvat onder andere het niet geregistreerd aanbieden van haar eigen tokens, Build-and-Build (BNB) en Binance USD (BUSD). Het sluit aan op een zaak die eerder al gestart werd door Commodity Futures Trading Commission. De Securities and exchange commission is ook niet te spreken over het feit dat het bedrijf geen moeite doet om klanten uit de Verenigde Staten te weren, in hun optiek is alleen het opheffen van de US tak onvoldoende. Het .com domein had ook geblokkeerd moeten zijn. Ook de producten waarmee je rewards kan verdienen op het handelsplatform zouden tegen de regels in gaan, het gaat hier dan om Binance’s “Simple Earn”. Op Twitter reageert de oprichter van het platform dat zij stabiliteit zullen blijven garanderen. In totaal zijn er 13 aanklachten vanuit de beurswaakhond.

Als reactie op de beschuldigingen reageert Binance in een persbericht. Zij beweren actief mee te werken aan alle onderzoeken van de SEC en geven aan dat ze de houding van de beurswaakhond ongepast vinden.

“Op basis van deze ontwikkelingen lijkt het erop dat het doel van de SEC hier nooit was om investeerders te beschermen; als dat echt het geval was, zou het personeel zorgvuldig met ons in gesprek zijn gegaan over de feiten en over onze inspanningen om de veiligheid en beveiliging van het Binance.US-platform aan te tonen. De echte bedoeling van de SEC lijkt hier in plaats daarvan te zijn om de krantenkoppen te halen.”

– Binance persbericht

 

Coinbase geen geregistreerde effectenbeurs, broker en wisselkantoor

Ook Coinbase ontsprong de dans niet. Het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf wordt ten laste gelegd dat zij geen registraties hebben om op te treden als effectenbeurs, broker en wisselkantoor. Ook het staking-as-a-service programma gaat buiten de regels om volgens de SEC. Coinbase wordt er van beschuldigd sinds 2019 miljarden dollars te hebben verdiend op een onwettige wijze door het uitblijven van juiste registraties. Dit laatste is opvallend omdat het bedrijf zelfs beursgenoteerd is. Het aandeel COIN is door dit nieuws dan ook met 11% gedaald in de afgelopen maand.

Deel "SEC opent aanval op Binance en Coinbase" op social media:
Deel SEC opent aanval op Binance en Coinbase
Facebook
Twitter
LinkedIn