Europol heeft groot crypto witwasplatform opgerold

Europol Cryptomixer

Gisteren maakte Europol bekend in een persbericht dat zij één van de grootste platformen voor het witwassen met crypto hebben opgerold. ChipMixer is samen met ondersteuning van de Amerikaanse en Duitse inlichtingendiensten opgerold. Er is 40 miljoen euro in beslag genomen.

ChipMixer heeft mogelijk de witwaspraktijken van 152.000 Bitcoins vergemakkelijkt, ter waarde van ongeveer €2,73 miljard. Het geld werd gebruikt voor allerlei illegale activiteiten, zoals het kopen en verkopen van gestolen goederen, kinderporno en losgeld betalen voor ransomware-aanvallen. De politie heeft het platform opgerold en ontdekte dat het werd gebruikt door verschillende criminele groepen.

Europol heeft geholpen bij het onderzoek en heeft verschillende landen samengebracht om de criminele organisatie te ontdekken. Ze hebben gegevens geanalyseerd, het geld gevolgd en ondersteuning geboden bij het onderzoek. Ook hebben ze een speciaal team dat zich bezighoudt met cybercrime, genaamd J-CAT, ingezet om de operatie te ondersteunen.

Deel "Europol heeft groot crypto witwasplatform opgerold" op social media:
Deel Europol heeft groot crypto witwasplatform opgerold
Facebook
Twitter
LinkedIn