Cryptoinzicht

Bittrex vraagt faillissement aan in Verenigde Staten

Bittrex US failliet

De Amerikaanse tak van crypto exchange Bittrex heeft een faillissement aangevraagd. Met een ‘chapter 11 filling’ in de staat Delaware is het einde voor Bittrex US in zicht. Het bedrijf kwam eerder in moeilijkheden met de Amerikaanse SEC en staakte daardoor al haar activiteiten.

Het faillissement raakt Bittrex Global niet, benadrukt het bedrijf op Twitter. Naast de Amerikaanse tak is ook een lege holding uit Malta toegevoegd aan de bedrijfsbeëindiging. Klanten hebben tot 30 april 2023 de tijd gehad om hun tegoeden op te nemen, personen die dat nog niet gedaan hebben zullen hun tegoeden via de rechtbank terug moeten krijgen.

Op dit moment gaat het bedrijf er van uit dat er meer dan 100.000 schuldeisers zijn met een schade tussen de $500 miljoen en $1 miljard.

Bittrex is niet de enige crypto exchange die de afgelopen tijd in de problemen is gekomen. Zo ging eerder al FTX failliet en moest ook het Belgische Bit4you recent de stekker er uit trekken. Een aantal financieringspartijen zoals Voyager, Celsius en BlockFi hebben het ook niet overleefd.

 

Deel "Bittrex vraagt faillissement aan in Verenigde Staten" op social media:
Deel Bittrex vraagt faillissement aan in Verenigde Staten
Facebook
Twitter
LinkedIn