Cryptoinzicht

Belgische toezichthouder beveelt Binance activiteiten te staken

Binance belgie

De Belgische toezichthouder FSMA beveelt Binance per direct haar activiteiten in het land te staken. De grootste exchange van de wereld is in zwaar weer. Eerder deze week werd al bekend dat Binance zich terug trok uit Nederland wegens het uitblijven van een vergunning en ook de Amerikaanse SEC onderzoekt het bedrijf. Het nieuws vanuit België werd gepubliceerd in een persbericht op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten.

De autoriteit heeft geconcludeerd dat Binance diensten aanbiedt voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en het aanbieden van bewaarportemonnees vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte (EER). Dit is volgens Belgische wetgeving niet toegestaan. De FSMA heeft de exchange een aantal keer de mogelijkheid geboden om aan te tonen dat zij wel rechtspersonen in de EU of EER hebben, maar bewijs bleef uit. Of dit besluit effect zal hebben in meerdere Europese landen is nog onduidelijk.

Overstappen van Binance naar Bitvavo

Belgische klanten van Binance kunnen overstappen naar Bitvavo, een door de Nederlandse Bank goedgekeurde crypto exchange. Speciaal voor overstappers van deze twee crypto exchanges heeft Bitvavo een actie opgezet. Het Nederlandse bedrijf biedt nieuwe gebruikers tijdelijk de mogelijkheid om tot €10.000,- gratis te verhandelen op het platform. Daarnaast ontvang je voor gestorte assets tot wel 10% rente (APY) tot een maximumbedrag van €500,-.

Overstappen naar Bitvavo? De eerste €10.000,- kan je gratis verhandelen op het platform.

Bitvavo Account Aanmaken

Deel "Belgische toezichthouder beveelt Binance activiteiten te staken" op social media:
Deel Belgische toezichthouder beveelt Binance activiteiten te staken
Facebook
Twitter
LinkedIn