Cryptoinzicht

Amerikaanse exchange neemt BCM over

Kraken exchange BCM

Kraken, één van de grootste Amerikaanse crypto exchanges, neemt het Nederlandse BCM (voorheen Bitcoin Meester) over. Dit maken de bedrijven vandaag bekend. Hiermee betreedt het Amerikaanse bedrijf de Europese markt.

Opgericht in 2017, is BCM snel uitgegroeid tot een prominente Nederlandse crypto broker. Het bedrijf is geregistreerd als Nederlandse crypto serviceprovider bij De Nederlandsche Bank (DNB) en biedt diensten aan voor het kopen, verkopen en staken van cryptovaluta, met toegang tot meer dan 170 cryptocurrencies en sterke lokale financieringsmogelijkheden. Met de overname van BCM wil Kraken zijn positie in de Nederlandse markt verstevigen en een solide basis leggen voor toekomstige groei door voortdurende investeringen en innovatie.

Voor Kraken, dat bekend staat om zijn uitgebreide productaanbod, toonaangevende liquiditeit, lage kosten, superieure beveiligingsnormen en 24/7 klantenservice, gaat deze overname verder dan een zakelijke transactie. Het is een erkenning van de sterke aanwezigheid van BCM in Nederland en hun diepgaande lokale marktkennis, evenals de toewijding van BCM aan transparantie, veiligheid en de lokale crypto gemeenschap. De twee partijen bundelen hun krachten om een synergie te creëren die tot doel heeft de crypto-ervaring voor Nederlandse gebruikers te herdefiniëren.

Kraken’s Europese Visie

De Nederlandse markt, bekend om zijn geavanceerde economie, innovatiecultuur en indrukwekkende crypto-adoptiepercentages, speelt een cruciale rol in Kraken’s Europese uitbreidingsstrategie. Deze stap komt snel na de recente introductie van het Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgevende kader door de Europese Commissie. Dergelijke initiatieven hebben grote spelers in de industrie, zoals Kraken, aangemoedigd om hun Europese operaties met vertrouwen te versterken. Met de overname van BCM bezit het bedrijf gelijk de benodigde vergunning voor het aanbieden van crypto activiteiten in Nederland.

Wat betekent dit voor BCM-klanten?

Voor huidige BCM-klanten zijn er voorlopig geen directe veranderingen te verwachten in hun gebruikerservaring. De voorgestelde overname is nog in afwachting van vereiste regelgevende goedkeuringen, waaronder die van De Nederlandsche Bank (DNB). “We moedigen onze klanten aan om ons te blijven volgen in dit spannende nieuwe hoofdstuk en danken hen voor hun voortdurende steun en vertrouwen”, schrijft BCM in een blogbericht.

Deel "Amerikaanse exchange neemt BCM over" op social media:
Deel Amerikaanse exchange neemt BCM over
Facebook
Twitter
LinkedIn